Ceza infaz kurumları ve tutukevlerindeki tutuklu bulunanlar ve hükümlüler, kurum müdürlüğü vasıtasıyla şahsen başvuru yapabilecekleri gibi kanuni temsilcileri veya vekilleri aracılığıyla da başvuru yapabilirler.

ŞAHSEN BAŞVURU: Tutuklu ve hükümlüler, şahsen başvurmak istemeleri durumunda, başvuru formunu fiziki olarak (elle) doldurup, ceza infaz kurumu müdürlüğüne teslim etmesi gerekir, bu formu alan kurum ise bunu elektronik ortama aktardıktan sonra çıktısını alıp başvuru sahibine imzalatması gerekmektedir. Karşılığında alındı belgesi vermelidir. Tutuklu veya hükümlü isterse somut durumunu açıklayan ve savunmalarını içeren bir dilekçe hazırlayıp başvuru formuna ekleyebilir. Bu şekilde hazırlanan başvuru evrakları ceza infaz kurumu tarafından Komisyona iletilecektir.

TEMSİLCİ veya VEKİL ARACILIĞIYLA BAŞVURU: Tutuklu veya hükümlülerin kanuni temsilcileri veya vekilleri aracılığıyla başvurmak istemeleri durumunda ilgili bütün evraklar temsilci veya vekil tarafından hazırlanarak imzalanıp teslim edilecektir.

ÜÇÜNCÜ YOL: Bunlar dışında tutuklu ve hükümlüler için bir başvuru daha yolu var: Başvuru formu, beyan dilekçesi ve varsa diğer belgeler, yakınları tarafından hazırlanıp çıktısı alınarak tutuklu veya hükümlüye ulaştırılır, tutuklu/hükümlü bu evrakları imzalayıp, Komisyona iletmek üzere ceza infaz kurumuna teslim eder. Kurum, elektronik ortamda yapılması gereken kayıtları yaptıktan sonra bu evrakları Komisyona gönderir. Teslim edilen başvuru belgeleri karşılığında kurumdan imzalı alındı belgesi almayı unutmamak gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz