Başvuru ŞAHSEN, KANUNİ TEMSİLCİ veya VEKİL aracılığıyla yapılabilir. Komisyon, incelemelerini dosya üzerinden yapacaktır, duruşma ve benzeri usulleri uygulamayacaktır. Bu nedenle vekil ile temsil edilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Komisyon bir yargı kurumu olmaması nedeni ile avukat olmayan bir kişi de başvuru için vekil tayin edilebilir.

Herhangi bir valiliğe veya en son görev yapılan kuruma başvurmadan komisyonlara doğrudan başvuru yapılamaz. Bu şekilde yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru için öncelikle, “https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/” adresinde bilgisayar ortamında hazırlanan başvuru formu doldurulacaktır. Doldurulan bu başvuru formunun çıktısı alınıp başvurucu, kanuni temsilci veya vekili tarafından imzalandıktan sonra, bu form ve ekinde ibraz edilecek diğer belgeler HERHANGİ BİR VALİLİĞE veya EN SON GÖREV YAPILAN KURUMA varsa ekte sunacağı belgeler ile birlikte teslim edilir. Başvuru sonunda ilgili görevliden mutlaka “imzalı alındı belgesi” alınmalıdır. Evrakları teslim alan valilik veya ilgili kurum işleme alınan bu başvuruları Komisyona iletmekle görevlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz